Yalova Üniversitesi    yufizyom@yalova.edu.tr 02268155600

Ampute Futbol Kadın Milli Takım Kuruluyor

 Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü , aynı zamanda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Asuman Saltan, uluslararası alanda engelli sporcuların desteklenmesi ve gelişimine yönelik önemli bir adım atmıştır.

Doç. Dr. Asuman Saltan, son dönemde gerçekleştirdiği titiz tarama çalışmalarıyla deprem bölgelerinde yaşayan genç yetenekleri belirlemiş ve bu sporcuları Avrupa'nın önde gelen spor eğitim merkezlerinden biri olan Belçika'nın Gent şehrine götürerek uluslararası arenada yeteneklerini geliştirmelerini sağlamıştır.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ülkemizde Ampute Futbol Kadın Milli Takım kurulması süreci başlatılmıştır. Spor bireyleri fiziksel ve mental olarak zinde tutar ve topluma katılımınızı artırır. Bu vesile ile spor yapmak isteyen tüm engelli gençlerimizi özellikle kadın bireyleri Ampute Futbol' a bekliyoruz.

İletişim adresi:  www.tbesf.org.tr

İnstagram: tbesf