3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir araya geldik. Engelli bireylerin topluma katılımlarının artırılması üzerine fizyoterapistler olarak üstümüze düşen görevleri konuşmanın yanında toplumun bireyi olarak neler yapabiliriz konusu üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. Sevgi her engelin üzerinden gelir ve empati ile birlikte saygı toplumun bireylerine kazandırılması gereken en önemli faktörlerdendir. Fizyoterapistler olarak ilk önce bireye günlük yaşamda kazandırdığımız bağımsızlığın yanında engelli bireylerin karşılaşabilecekleri mimari engeller ile baş etme yöntemleri de geliştiriyoruz. Bir gün değil her gün Dünya Engelliler Günü "Farkındalığı" olması dileğiyle...